Oorzaken erectieproblemen bij mannen

Veel mannen hebben er wel is last van, het hebben van erectieproblemen. Hoe graag je dan als man ook wilt, de penis wordt maar niet stijf. Vaak is het ook nog hoe meer je ermee bezig bent, hoe lastiger de erectie wordt. Een erectieprobleem kan verschillende oorzaken hebben. Dit maakt het ook extra lastig voor de man om hier direct iets aan te doen. De specialisten van Erectiepillen.nl hebben ons een aantal oorzaken en oplossingen gegeven en deze zullen wij met jullie delen.


Mentale oorzaken

De mentale oorzaken komen vaker bij jongeren voor dan bij ouderen. Bij de mentale oorzaken gaat het vaak om onzekerheid of spanning. Veel jongeren hebben het ideaalbeeld van pornofilms overgenomen en vergelijken zichzelf hiermee of proberen het zelfs na te doen. Hierdoor hebben zij al snel het gevoel dat ze iets niet goed doen. Zodra dit in je hoofd gaat rondspelen heeft dit direct invloed op je erectie. Probeer tijdens de seks alleen bezig te zijn met het moment en niet in je gedachte te verdwalen. Verder kan stress ook een erectieprobleem veroorzaken. Als je het idee hebt dat een van deze dingen de oorzaak kan zijn, en je hebt het gevoel dat dit zichzelf niet zomaar oplost kan ik hulp inschakelen door met een specialist te gaan praten.


Lichamelijke oorzaken

De lichamelijke oorzaken van erectieproblemen komen meer voor bij ouderen. Helaas is er nergens aan af te lezen of het gaat om lichamelijke of mentale oorzaken. Als je merkt dat je vaker last hebt van erectieproblemen en weet je van jezelf dat het mentaal goed zit, ga dan even langs de dokter. Alcohol, drugs, roken, weinig bewegen of zwaarlijvig zijn kunnen nadelige gevolgen hebben op de erectie. De bloedsomloop in het lichaam gaat achteruit waardoor er minder bloed de zwellichamen instroomt. Verder Kunnen medicijnen een erectie verhinderen en zijn er ook ziektes als suikerziekte en hart- en vaatziekte die een erectie krijgen moeilijker kunnen maken. Een (huis)arts kan je helpen om te bepalen wat jij nodig hebt om van dit probleem af te komen.