Man zoek vrouw

De kunst van het verleiden door de man

Verleiding begint met eigenwaarde en zelfvertrouwen, veel vrouwen zijn niet zo direct visueel ingesteld als de meeste mannen en letten meer op karaktereigenschappen zoals uitstraling, zekerheid en kracht. En goed kunnen luisteren bijvoorbeeld, vrouwen zijn onderling veel meer geneigd hun emoties en gevoelens te bespreken en te delen dan mannen, hier zou je rekening mee kunnen houden tijdens je (eerste) date of ontmoeting.

Positieve lichaamstaal

Het mag een cliché zijn maar lichaamstaal is zeker net zo van belang. Ontspan je, haal je hoofd uit je nek, kom niet defensief en afstandelijk over door je armen gekruisd voor je te houden. Toon dus openheid en interesse, ook via je lijf.

Kijk haar in de ogen

Overwin je eventuele verlegenheid en kijk je date vaak in de ogen als je met haar converseert, draai niet constant weg. Hoewel een keertje blozen en wegkijken bij een gevatte opmerking van de ander ook wonderen kan verrichten, dat kan vertederend zijn.

Pas op, alleen of teveel aanstaren werkt beklemmend, maar een glimlach doet het altijd goed. Veel lachen en positief overkomen is beter bij een eerste keer dan gelijk heel zwaar de diepte in gaan met je onderwerpen.

Wees een heer

Het moeilijkste is de start van een gesprek. Herken je je date? Lach en loop naar haar toe, of sta op, en haal je handen uit je zakken. Zeg gewoon vrolijk hallo, stel je voor maar ga niet gelijk uitsloverig doen. Doe wel een paar basis-acties zoals haar een stoel aanbieden. Of neem haar jas aan. Gewoon kleine dingen die een vrouw charmant vindt over het algemeen.

Een drankje helpt

Als je van tevoren zenuwachtig bent neem dan een borrel, zonder gelijk een zware alcoholische walm te gaan verspreiden. Wodka heeft de eigenschap weinig geur na te laten na consumptie.

Luister naar haar

Klikt het een beetje tussen jullie? Nu is het de kunst om het gesprek gaande te houden. Ga niet oeverloos over jezelf praten, vrouwen vinden het fijn als er geluisterd wordt. Dus vraag haar wat op de goede momenten zonder haar teveel in de reden te vallen, toon je interesse. Dat wordt altijd gewaardeerd. En tegelijkertijd kom je vanalles over haar te weten. Wat ze leuk vindt, hoe ze praat en denkt. En heel belangrijk, waar gaan de onderwerpen over. Als haar ex al heel snel ter sprake komt, dan is enige behoedzaamheid op z’n plaats.

Praat niet constant over jezelf, probeer te associëren, dwz dat uit het ene onderwerp weer een ander onderwerp voortkomt, zo kun je binnen een korte tijd veel van elkaar te weten komen en de sfeer tussen jullie zien aan te voelen. Als je alleen maar zelf aan het woord bent kom je egocentrisch over.

Lach

Lachen is nogmaals de katalysator van een fijne eerste ontmoeting maar overdrijf niet. Ga niet flauwe moppen tappen, ga op een leuke manier in op één van haar onderwerpen, dat werkt veel beter. Nog beter is het tonen van een beetje zelfspot, als je kunt lachen om je eigen ego toon je een hele goede kant van je karakter. Overdrijf wederom niet, dat kan omslaan in cynisme, of als zodanig overkomen.

Behoud je eigenwaarde

Tot slot: behoud je eigenwaarde bij een afwijzing. Daten is nu eenmaal niet vaak een direct succes. Alle aanbevelingen en tips ten spijt, je uitstraling valt of staat bij het wel of niet kwaad worden of erg teleurgesteld doen als de ander je eerlijk vertelt dat het niet klikt. Sta daar van tevoren goed bij stil, achter je computer al. Neem sportief afscheid, dat is tenslotte de beste laatste indruk die je maakt, en ook goed voor jezelf als je merkt dat je het daarna weer snel kunt loslaten!